თუ კულინარია გიტაცებთ, ან უბარლოდ ჩვეულებრივი მოწევის პროცესისგან რამე განსხვავებულის ცდა გინდათ ჩვენ გასწავლით როგორ მოამზადოთ Space cake ე.წ ჰაშიშიანი ნამცხვარი, რომელიც შეიძლება კულინარიული შედევრი არ იყოს, მაგრამ ეფექტური ნამდვილადაა.

პირველ რიგში თქვენ დაგჭირდებათ cannabutter,  კანაფის ზეთიანი კარაქის მომზადება: https://www.youtube.com/watch?v=AA4xjTXXH1k&ab_channel=FromSeedtoStoned

Space cake

ამისთვის

1)

  • უნდა გააცხელოთ ღუმელი 215 ფარენჰეიტზე/102 ცელსიუსზე.
  • თქვენი შერჩეული მარიხუანა სასურველია გრაინდერით ან ხელით დაფშხვნათ პატარა ნაწილებად, მაგრამ ნამეტანიც ნუ მოგივათ . (მარიხუანას შერჩევისას უნდა გაითვალისწინოთ ინდიკა გინდათ, სატივა თუ ჰიბრიდი; ასევე THC-სა და CBD-ს ოდენობა და გემო. სასურველია შეარჩიოთ ისეთი სთრეინი, რომელსაც კარგი გემო ახასიათებს (ძირითადად რომლის სახელშიც ურევია “Candy” ან “Cookies”) ან უბრალოდ აიღოთ ის ჯიში რომელიც გაქვთ )
  • რაც მეტ მარიხუანას გამოიყენებთ მით უფრო ძლიერი გამოვა თქვენი კარაქი. ძლიერი კარაქის მისაღებად სასურველია 28 გრამამდე მცენარის გამოყენება.
  • გაანაწილეთ დაფშხვნილი მარიხუანა ღუმელის დაფაზე (ჟარონაზე), გადააკარით ფოლგა და გამოაცხვეთ 30- 40 წუთის მანძილზე.

ამით თქვენ აკეთებთ მარიხუანას დეკარბოქსილაციას ანუ ადამიანურ ენაზე- თქვენი მოსაწევის სიძლიერეს ბევრად ზრდით. ცხობის შემდეგ მარიხუანა უნდა გახდეს ღია ყავისფერი.

 

2)დაელოდეთ გამომცხვარი მარიხუანას გაციებას და  გადაახვიეთ ორად გადაკეცილ ბინტში, როგორც ვიდეოშია, ქვაბში ჩაასხით ერთი ჭიქა წყალი და დადგით ნელ ცეცხლზე, როცა წყალი ადუღდება დაამატეთ 450გ კარაქი, როცა კარაქი გადნება  ჩადეთ გადახვეული მარიხუანა.

 

3) ცოტა ხანში დაამატეთ კიდევ ერთი ჭიქა წყალი და დატოვეთ ნაზავი დაბალ ცეცხლზე 2-3 საათის განმავლობაში, ყოველ ნახევარ საათში გადააბრუნეთ ბინტში გახვეული კანაფი და ყურადღება მიაქციეთ, რომ არ ადუღდეს.

 

4) მიღებულ ნაზავში კარგად გამოწურეთ ბინტი (ბინტები) და გადაწურეთ ნაზავი საცერში.

 

5)გადაწურული ნაზავი შედგით მაცივარში

მაცივარში კარაქი გასქელდება და წყალს გამოეყოფა, როდესაც ეს მოხდება გამოიღეთ მაცივრიდან საწურით მოაშორეთ წყალი, დარჩენილი კარაქი გადაიტანეთ სუფთა ქვაბში კიდევ ერთხელ დადგით ცეცხლზე და  შემდეგ გააცივეთ მაცივარში, სანამ მიიღებს კარაქის სტრუქტურას.

 

თქვენი Cannabutter-ი უკვე მზადაა, ახლა მხოლოდ თქვენი კულინარიული შესაძლებლობების გამოცდა დაგრჩათ.

 

უმჯობესია დაწყებამდე ნახოთ ცხობის ვიდეოც https://www.youtube.com/watch?v=HO0sODDrlfM&ab_channel=RuffHouseStudios

 

  • გააცხელეთ ღუმელი 325 ფარენჰეიტზე/170 ცელსიუსიზე, მოასხურეთ საცხობი სპრეი ნამცხვრის ფორმას ან წაუსვით კარაქი ან გადააკარით ფოლგა და მოასხურეთ სპრეი, რომ ნამცხვარი ადვილად ამოიღოთ ფორმიდან.

 

  • თუ თქვენ მარიხუანას გამოცდილი მომხმარებელი ხართ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ერთი ჭიქა თქვენი გაკეთებული მარიხუანას კარაქი, თუ დიდად არ გიყვართ ბევრის მოწევა შეამცირეთ დოზა ნახევარ ჭიქამდე.
  • გაადნეთ შერჩეული რაოდენობის კანაფის კარაქი, მოათავსეთ ჯამში ცხელი, გამდნარი კანაფის კარაქი, დაამატეთ 1  ¼ ჭიქა შაქარი და ¾ ჭიქა კაკაო. დაასხით 2 ჩაის კოვზი წყალი, დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი ვანილი, ¼ ჩაის კოვზი მარილი, და კარგად აურიეთ. მიღებულ მასას დააცადეთ გაციება 5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ კვერცხი, ურიეთ და დაამატეთ კიდევ ერთი კვერცხი.  შემდეგ დაამატეთ 1 1/3 ჭიქა + 1 სუფრის კოვზი ფქვილი და სურვილის შემთხვევაში თხილი. აურიეთ კარგად და გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში და გამოაცხეთ 25- 30 წუთის მანძლიზე.
  • თქვენი კანაფის ნამცხვარი უკვე მზად იქნება მოხმარებისთვის. ყურადღებით იყავით დოზირებისას, კარგი იქნება თუ ნამცხვარს დაჭრით 12 ნაჭრად ერთ ჯერზე 1 ნაჭერს მიირთმევთ.